Ποιά άλλα θέματα, εκτός των αποζημιώσεων των αγροτών, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Σικυωνίων

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου .  Εκεί τον ανέμεναν αρκετοί αγρότες και εκπρόσωποι παραγωγών, αλλά και ο δήμαρχος ο οποίος του εξήγησε εν συντομία το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο φυτικού κεφαλαίου, καθώς και τον κίνδυνο που υπάρχει για την τοπική και κατ’ επέκταση εθνική οικονομία, αν δεν στηριχθεί άμεσα το αγροτικό εισόδημα και ο πρωτογενής τομέας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Κρυονερίου Κώστα Ραφτόπουλο και τους αντιδημάρχους Γιώργο Τσολάκο και Γιάννη Μυττά, είχε υποδεχθεί νωρίτερα στην περιοχή τους βουλευτές του νομού Χρίστο Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, αλλά και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Φερετζάνη αντίστοιχα, στους οποίους είχε επίσης εκθέσει το μέγεθος των καταστροφών και την ανάγκη άμεσων εκτιμήσεων και αποζημιώσεων.

Κατά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της χώρας, ο Σπύρος Σταματόπουλος ζήτησε την παρέμβασή του ώστε η αποστολή των εκτιμητών και η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ να γίνει στον συντομότερο δυνατό χρόνο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών. Ζήτησε επίσης, να συμπεριληφθεί και η καταστροφή των αμπελόπανων στις αποζημιώσεις, καθώς εξαιτίας της χαλαζόπτωσης έχουν καταστραφεί παντελώς και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του αγροτικού εξοπλισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τα θέματα που έθεσε ο Σπύρος Σταματόπουλος και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν το συντομότερο δυνατό, οι εκτιμήσεις και θα δοθούν στους αγρότες οι αποζημιώσεις.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε επίσης τα ζητήματα της ολοκλήρωσης του έργου του Φράγματος του Ασωπού, της χρηματοδότησης λιμνοδεξαμενών για την περιοχή, αλλά και της αναγκαίας πλέον, αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών. Τέλος, στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα της αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και των αναπτυξιακών προοπτικών που δημιουργούνται από αυτό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ