Ποιά καλά νέα έφερε για τους δημότες του, από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης;

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Ταγαρά συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης . Οι δύο άνδρες συζήτησαν για βασικότατα θέματα του Δήμου. Συγκεκριμμένα συζήτησαν τα περιβαλλοντικά, τα πολεοδομικά και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά απόψε ο κος Σταυρέλης:

-Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000€ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων Άσσου-Λεχαίου, Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. Τους επόμενους μήνες εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους το έργο ξεκινά.

-Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των 18.500.000€ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού ( Δ.Κ. Γαλατακίου,Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες.

-Σε καλό δρόμο το ολιστικό σχέδιο αποχέτευσης και άρδευσης Τενέας (Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος), Αθικίων, Σολυγείας (Σοφικό, Κόρφος). Πρόκειται για πρόγραμμα της τάξης των 50.000.000€ για τον Δήμο μας. Το πρόγραμμα αυτό 200 εκατομ. αφορά 4 δήμους σε όλη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Κασσάνδρα, Κόρινθος)

-Εκπονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, Τενέας.

-Τέλος προωθήθηκε ήδη σήμερα για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Κορίνθου για την ανέγερση του μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων.

Όλα αυτά αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Υφυπουργό μας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ευχαριστώ πολύ τον δικό μας άνθρωπο Νίκο Ταγαρά.”, καταλήγει ο Δήμαρχος Κορινθίων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ