Ποιές επαφές έκανε ο Νίκος Σταυρέλης τις 10 ημέρες, από τις 40 πρώτες της θητείας του στο “τιμόνι” του Δήμου Κορινθίων και τί απέφεραν;

10 ημέρες από τις πρώτες 40 ημέρες της θητείας του ως Δήμαρχος, ο Νίκος Σταυρέλης  βρισκόταν  σε διάφορες συναντήσεις εκτός Κορίνθου και κάποιες φορές εκτός νομού , για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, παραχώρηση ακινήτων αλλά και λήψη εμπειριών και καλών πρακτικών άλλων δήμων. Όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου , πριν από λίγες ημέρες, ο κος Σταυρέλης επισκέφθηκε :

-Τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την διασφάλιση της χρηματοδότησης των 50.000.000 € του αποχετευτικού έργου λυμάτων Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου και την χρηματοδότηση του ολιστικού προγράμματος διαχείρισης των νερών (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, όμβρια, εξοικονόμηση ενέργειας) προϋπολογισμού 50.000.000 €. Ήδη ο Δήμος είναι ένας από τους 4 δήμους σε όλη την Ελλάδα με προένταξη.

-Τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρήστο Δήμα για τη συνεισφορά του στην παραχώρηση ακινήτου του Υπουργείου Εργασίας στο Δήμο για την ανέγερση 3θέσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Κόρινθο.

-Τον Υπουργό  Ν. Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ζερβό για τις χρηματοδοτήσεις έργων ΕΣΠΑ (δυστυχώς 4 έργα απεντάχθηκαν επειδή ήταν ανενεργά για αρκετά χρόνια, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος).

-Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την παραχώρηση και χρηματοδότηση του προαύλειου χώρου του δικαστικού μεγάρου και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΤΑΧΔΙΚ.

-Τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων με πολύ καλά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

-Τον Δήμο Γλυφάδας για αυτοψία σε αθλητικά έργα και έργα αναψυχής. Εντός του 2024 θα κατασκευαστεί το πρώτο υπερσύγχρονο λυόμενο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη μας. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλα δύο.

-Τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για εμπειρίες στην κοινωνική πολιτική και το καρναβάλι.

-Το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση μέρους των ακινήτων του 1)στο στρατόπεδο των Κεγχρεών 1,5 στρέμμα για την μονάδα αφαλάτωσης, 2)στο πεδίο Βολής 8 στρέμματα για το διυλιστήριο και τις υδατοδεξαμενές της ΔΕΥΑΚ, 3)το  στρατόπεδο Κορίνθου 30 στρέμματα για το αμαξοστάσιο του Δήμου και τα συνεργεία.

-Το ΕΤΑΔ για την παραχώρηση ακινήτων του 1)στο βιότοπο Κοκόσι Αλμυρής για πάρκο αναψυχής , 2)στην Κόρινθο οδός Δαμασκηνού 26 για κατασκευή διθέσιου ή τριθέσιου πρότυπου Νηπιαγωγείου.

“Συνεχίζουμε”, αναφέρει ο Νίκος Σταυρέλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ