Ποια έργα της Κορινθίας περιλαμβάνονται στον φάκελο  του Παναγιώτη Νίκα για χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ;

Το έργο της αξιοποίησης της καταργηµένης σιδηροδροµικής γραμμής Κόρινθος – Βραχάτι σε περιβαλλοντικό πάρκο  αλλά και η ανάπλαση  του κέντρου  της Νεμέας, προϋπολογισμού 2.963.947,20 ευρώ είναι ανάμεσα στα έργα που θα προτείνει  αύριο Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Υπουργείο Εσωτερικών . Ο κος Νίκας θα παραδώσει φάκελο  με τις προτάσεις των έργων των οποίων τη χρηματοδότηση αιτείται η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Η συνολική πρόταση της Περιφέρειας έχει προϋπολογισμό 20.012.684,40 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής έργα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

*Αστική αναζωογόνηση περιοχών της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 11.972.954,40 ευρώ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα, α) ανάπλαση κέντρου Νεμέας, προϋπολογισμού 2.963.947,20 ευρώ και β) ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, προϋπολογισμού 9.009.107,20 ευρώ

  • Ωρίμανση έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ. Περιλαµβάνει δύο υποέργα, α) ωρίµανση του έργου Ανοικτού Κέντρου Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού (ΚΕΠΑΤ) Αρκαδίας και β) ωρίµανση του έργου αξιοποίησης καταργηµένης σιδηροδροµικής γραμμής Κόρινθος – Βραχάτι σε περιβαλλοντικό πάρκο Κορινθίας

* Ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 380.680 ευρώ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα, α) δράσεις και µέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων, παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 251.720 ευρώ και β) ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 122.760 ευρώ.

  • “Μοριάς, Τόπος Ηρώων”, με προϋπολογισμό 1.004.200 ευρώ. Περιλαμβάνει τα υποέργα, α) μελέτη προδιαγραφών υποέργων και μουσειογραφική μελέτη χώρων, β) πολυχώρος “Μοριάς, Τόπος Ηρώων”, γ) ανοιχτά ζωντανά μουσεία, δ) ψηφιακή περιήγηση στους τόπους της Επανάστασης, ε) ανάδειξη και προβολή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ