Πού είναι οι 5 γωνιές (Πολυκέντρα) της ανακύκλωσης (αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που τοποθετήθηκαν στον Δήμο Κορινθίων

Γωνιές ανακύκλωσης για Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Κορινθίων. Τα πολυκέντρα ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων και σε πλήρη αξιοποίηση τους μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά ημερησίως!

Η επίδειξη λειτουργίας έγινε στο πολυκέντρο που τοποθετήθηκε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου “ως ένα ουσιαστικό μήνυμα αφού, τα παιδιά είναι η βάση για την δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης στις επόμενες αλλά και τις τωρινές γενιές”,αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμος.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, πληρότητα που έδωσε στο δήμο Κορινθίων την δυνατότητα να είναι ο δήμος – πιλότος της εφαρμογής της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. «Επάξια ξεκινούμε από εδώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αργειτάκος

Κάθε πολύκεντρο διαθέτει  σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου, εκπρόσωπος της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Πρόεδρος της Β Βάθμιας Σχολικής επιτροπής δήμου Κορινθίων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Κορινθίων,

Η ανταποδοτική ανακύκλωση περιλαμβάνει κίνητρο κέρδους για τον πολίτη, για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη ενώ για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Τα σημεία που μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης είναι:

  • Επί της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στο λιμάνι Κορίνθου.
  • Επί των οδών Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην πόλη της Κορίνθου, έξω από το 2οΔημοτικό σχολείο.
  • Επί της της πλατείας Ηλιόπουλου, στην περιοχή συνοικισμός, στην πόλη της Κορίνθου.
  • Επί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, στον οικισμό Λέχαιο, έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.
  • Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στην πόλη της Κορίνθου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ