Προβληματισμένοι και ανήσυχοι οι κολυμβητές και στο νομό μας από τις μωβ μέδουσες – Τί πρέπει να κάνετε άν σας τσιμπήσει

Ο χάρτης δείχνει σημεία στην Αττική και την Κορινθία όπου έχουν εμφανιστεί οι μωβ μέδουσες

Τσούξιμο και έντονος πόνος είναι το πρώτο πράγμα που αισθάνεται κανείς από το τσίμπημα της μώβ μέδουσας, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της και σε παραλίες της ανατολικής Κορινθίας, (ευτυχώς όχι σε πολλές). Οι κολυμβητές είναι προβληματισμένοι και ανήσυχοι και φοβούνται να μπουν στη θάλασσα , ενώ  θα πρέπει να γνωρίζουν πως άν τους τσιμπήσει ,το σημείο  εκείνο θα πρέπει να ξεπλυθεί άμεσα με άφθονο θαλασσινό νερό. Όπως  εξηγούν οι δερματολόγοι, «στη συνέχεια θα πρέπει ο κολυμβητής να βγει έξω από τη θάλασσα και να αφαιρέσει όχι με γυμνό χέρι αλλά είτε με κάποια πλαστική τηλεκάρτα πιστωτική κάρτα ή ακόμη καλύτερα και με γάντι πλαστικό αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα από τα πλοκάμια». Μεγάλος αριθμός της μωβ μέδουσες έχει εμφανιστεί και σε πολλές παραλίες της Αττικής.

Κυριότερες αιτίες που «βλέπουν» οι ειδικοί πίσω από την πληθυσμιακή έξαρση του φαινομένου είναι η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση μεγάλων ψαριών, καθώς εκτός από τις χελώνες, θηρευτές των μεδουσών είναι ο ξιφίας, ο τόνος και το φεγγαρόψαρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ