Προετοιμάζονται με δοκιμές για την τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά που ξεκινά την Τετάρτη

Την Τετάρτη ξεκινά η τηλεκπαίδευση και για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων και τα Νηπιαγωγεία και στα σχολεία όπως και στο Υπουργείο εργάζονται πυρετωδώς για να γίνουν όλα σωστά.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους: την τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Οι διευθύνσεις των σχολείων, σήμερα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα Δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία και αυτές οι ώρες περιλαμβάνουν και μικρά διαλείμματα.

Οι λόγοι που επέβαλλαν το ωράριο αυτό , όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είναι δύο : αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές δημοτικού

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 12:00, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στην ΕΡΤ προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ