Προχωρούν οι διαδικασίες : Χαράχθηκε η θέση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

Το αναβαθμισμένο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα είναι ένα ανοικτό κέντρο επισκεπτών για μαθητές, φοιτητές και επισκέπτες, όπου θα γίνεται διάχυση της επιστημονικής έρευνας. Την εβδομάδα αυτή, Μηχανικοί Αστεροσκοπείου Αθηνών, της Περιφερειακής Eνότητας Κορινθίας, ο ανάδοχος του έργου και ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης βρέθηκαν στο σημείο  όπου θα αναγερθούν τα νέα κτίρια  και όπως αναφέρει στο FB ο κος Βυτινιώτης: “χαράξαμε επί τέλους τη θέση του έργου, δίπλα από το υπάρχον Αστεροσκοπείο  και φυσικά την έναρξή του.!!!!! αλλά και με τις ευχές όλων μας για τη γρήγορη περάτωσή του!!”

Να θυμίσουμε πως η τελετή υπογραφής της Σύμβασης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου: «ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου»έγινε στις αρχές του χρόνου.

Έτσι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου  αναβαθμίζεται και  μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια ευρώ για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά με την συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται,  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όχι μόνο για την μεγαλύτερη επένδυση από συστάσεως της υποδομής του, αλλά και για την μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ