Πρωθυπουργός για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς»

Αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια  και κατά την εισήγηση που έκανε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς». Ο κος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τον πολιτικό γάμο ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση όχι μόνο αμυντικά και πολιτικά, όπως είπε, αλλά και από την πλευρά της αποδοχής των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

«Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, της παράδοσης, της εξέλιξης, σέβομαι όλες τις απόψεις. Ακούστηκαν φωνές που δεν είχαν ακουστεί, όπως των ομόφυλων γονέων, που θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους θα καταλήξει στον άλλο γονέα και όχι σε κάποιο ίδρυμα. Το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει εργαστήρι πολιτικών», είπε επίσης.

«Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαίωμα σε μερικούς, χωρίς να αφαιρεί δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήδη μια τέτοια πρόβλεψη υπάρχει σε 36 χώρες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σέβεται απόλυτα τις θέσεις της εκκλησίας, αλλά «εδώ αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ