Πρωθυπουργός: “Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης”

General view of the hemicycle as members of the European Parliament, several who hold a Catalonia flag (L), debate the ongoing situation in Catalonia, three days after the banned referendum on a split from Spain, in Strasbourg, France, October 4, 2017. Still picture taken from video. REUTERS/Reuters TV

Σε δήλωσή του για τις Ευρωεκλογές, που θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός αναφέρει: 

“Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μετά την προκήρυξη από τον Άρειο Πάγο των 31 τελικά κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση, αφήνοντας εκτός τους Σπαρτιάτες με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο έγκλειστος στις φυλακές, μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση. Όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή σας που από φέτος γίνεται πιο εύκολη με την επιστολική ψήφο. Έως χθες Σάββατο είχαν υποβληθεί 158.000 αιτήσεις εκ των οποίων πάνω από 41.000 προέρχονται από Έλληνες του εξωτερικού -από 122 διαφορετικές χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 17.000 που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι αύριο Μεγάλη Δευτέρα που λήγει η προθεσμία να μπείτε στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφείτε, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θυμίζω ότι με επιστολική ψήφο μπορούν να ψηφίσουν όχι μόνο οι Έλληνες στο εξωτερικό αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πολίτης, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Μεγάλη διευκόλυνση ιδιαιτέρα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τα νέα παιδιά που θα δουλεύουν μακριά από τον τόπο τους, φοιτητές και μαθητές.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ