Πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από την ερχόμενη εβδομάδα – Πόσα θα πληρώσουν – Ποιοί εξαιρούνται

Προθεσμία  μέχρι την προσεχή Δευτέρα έχουν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 για να εμβολιαστούν αλλιώς μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.   Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρόστιμο θα αφορά σε περίπου 300.000 ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι τον Φεβρουάριο θα δουν στην Εφορία το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, για όσους δεν κάνουν καμία δόση έως και 16 Ιανουαρίου το πρόστιμο θα είναι  100 ευρώ το μήνα, ενώ 50 ευρώ είναι το πρόστιμο ειδικά για τον Ιανουάριο και μισό πρόστιμο αν τελικά ο εμβολιασμός γίνει μέχρι τις 15. Για τους άνω των 60, το πιστοποιητικό λήγει στους 7 μήνες μετά τη 2η δόση.

Ποιοι θα εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ

Σύμφωνα με το OPEN, από τη διοικητική κύρωση αναμένεται να εξαιρούνται πρώτον όσοι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και οι οποίοι υποχρεούνται να το δηλώσουν έως τις 14 Ιανουαρίου.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανεμβολίαστων πολιτών, έως ότου να εξεταστεί το αίτημά του, δε θα επιβάλλεται το πρόστιμο.

Ακόμα, εξαίρεση αναμένεται να λάβουν και όσοι πολίτες ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού και έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου εκτός Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ