“Πρώτα η Πελοπόννησος”: “Δυναμικά στο πλευρό των αγροτών”. Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου από την Κορινθία Γιάννη Σιάτου

Δυναμική παρέμβαση για τα αγροτικά θέματα έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος». Πιο αναλυτικά , το δελτίο Τύπου του συνδυασμού, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης έθεσε το πολιτικό πλαίσιο. Μίλησε για την κακή διαπραγμάτευση που υπήρξε από την παρούσα κυβέρνηση για την νέα ΚΑΠ και την αναγκαιότητα για επανασχεδιασμό αυτής.  Επιπλέον αναφέρθηκε στην μη έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων που δημιουργούν ζητήματα ρευστότητας, για το πεπαλαιωμένο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές για τις πλημμύρες, την ξηρασία και τις φυσικές καταστροφές. Παράλληλα έθιξε το σοβαρό ζήτημα των ανολοκλήρωτων αρδευτικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να μειωθεί το αυξημένο κόστος παραγωγής και ότι έχουν δίκιο οι αγρότες που ζητούν κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, πλαφόν 7 λεπτών την κιλοβατώρα στο ρεύμα και επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων. Η πρωτογενής παραγωγή που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο συνεχώς συρρικνώνεται. Αλλά χρειάζεται μια περιφερειακή αρχή να αφουγκράζεται τα προβλήματα των αγροτών και να δίνει λύσεις.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Σιάτος περιφερειακός σύμβουλος της Παράταξης του κ. Μάκαρη από την Κορινθία που εστίασε σε πιο πρακτικά ζητήματα.  Ζήτησε την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να βγαίνουν γρηγορότερα οι άδειες των εργατών γης. Ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των αναδασμών , των αρδευτικών έργων που βαλτώνουν εδώ και χρόνια ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού αφού διέκρινε ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί. Ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να κάνει εντατικούς ελέγχους για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» , να κάνει συσκέψεις με τους ΤΟΕΒ τώρα και όχι το καλοκαίρι και να βρει τρόπο «να πάει το νερό στο χωράφι» όπως χαρακτηριστικά είπε. Τέλος, ζήτησε από όλους τους αγρότες της Πελοποννήσου να κατέβουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.

Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος των εκπροσώπων των αγροτών.

Την επόμενη μέρα στο συλλαλητήριο στην Αθήνα αντιπροσωπεία της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» έδωσε δυναμικά το παρόν .  Ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Σιάτος και ο Γιώργος Πλασσαράς από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Αργέντος από την Αργολίδα, και πολλά μέλη της παράταξης απ’ όλους τους νομούς και κυρίως από τους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας μαζί τους και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ