Πώς θα είναι και πώς θα χρησιμοποιηθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης, στην Ιωνία;

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, έγινε δεκτή η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του πολυπόθητου Μουσείου, του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης , στην Ιωνία.

Τί προβλέπεται να κατασκευαστεί

Η απόφαση αυτή προβλέπει κατασκευή διώροφου κτιρίου μεθ’ υπογείου εμβαδού 200 τ.μ. κάθε όροφος. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι η εγκεκριμένη από το 2013 του αρχιτέκτονα μηχανικού Χρυσόστομου Γαλλίκα, όπως έκανε ο δήμος γνωστό.

Στην εξωτερική όψη του κτιρίου θα υπάρχουν οι συμβολισμοί του Μικρασιάτικου στοιχείου, όπως είναι οι τρεις κίονες ιωνικού ρυθμού στην κεντρική είσοδο, η κυματοειδής τοποθέτηση των τζαμωτών της κύριας όψης, ως παραπομπή στη θάλασσα του Αιγαίου, οι χρωματισμοί κλπ. Θα ακολουθήσει η ανάθεση εκπόνησης πλήρους μελέτης (στατική, Η/Μ, ακουστική, γεωτεχνική κλπ).

Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τα εκθέματα της Μικρασιατικής Στέγης ενώ ο ένας όροφος είναι για εκδηλώσεις του Δήμου, της Μικρασιατικής Στέγης και της Ένωσης Ποντίων.

Στη συνέχεια θα γίνει έγκριση της χρηματοδότησης και η δημοπράτηση του έργου. Το έργο αναμένεται να αρχίσει τέλος 2024 με αρχές του 2025.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής έτυχε της θετικής ψήφου του κ. Αλέξανδρου Γκουργιώτη, ενώ καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κ. Βασίλη Νανόπουλου και Δημήτρη Πρωτοπαπά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ