Π. Λουζιώτης: ” Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο αναπτυξιακός νόμος φαντάζει πλέον επιβεβλημένη..”

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έγινε η παρουσίαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Νικόλαου Παπαθανάση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης ξεκινώντας  την εκδήλωση, τόνισε ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο αναπτυξιακός νόμος φαντάζει πλέον επιβεβλημένη, όχι απλώς για να θεραπευτούν οι πληγές που προκάλεσαν η πανδημία και η κρίση αλλά να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να παραδοθεί μία νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας στη νέα γενιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει με το καθεστώς της μεταποίησης και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ο κλάδος του τουρισμού και της μεταποίησης.

Ο κος Παπαθανάσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες, επισημαίνοντας πως αρχικά απαιτούνταν 670 ημέρες για την έγκριση ενός επενδυτικού σχεδίου, ενώ τώρα με τον νέο Αναπτυξιακό οι σχετικοί χρόνοι θα μειωθούν στις 60 ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης, ο νέος Αναπτυξιακός είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αγγίζοντας «τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, την καθημερινότητά μας, την κοινωνία, το μέλλον μας». Είναι ένα εργαλείο της νέας εποχής, εξαιρετικά ευέλικτο, που στοχεύει να εκμηδενίσει την ταλαιπωρία των επενδυτών και να μειώσει τη γραφειοκρατία. «Η προσπάθειά μας απέναντι στη γραφειοκρατία είναι αέναη. Είναι ο εχθρός μας που βγάζει “ρίζες” διαρκώς. Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας», πρόσθεσε, για να επαναλάβει πως η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μείωση του χρόνου για τις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων είναι η βασική στόχευση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ