Π. Νίκας: “Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού” – Μέχρι τις 8/8/22 όλα τα σκουπίδια της Κορινθίας πρέπει να πηγαίνουν στην Παλαιόχουνη

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου η σταδιακή λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στο Σπαθοβούνι. Όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια, ο προγραμματισμός προβλέπει ότι μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι δήμοι της Κορινθίας θα προωθούν μέσω του εν λόγω ΣΜΑ τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη.

Παρών στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού ήταν ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εν λόγω υποδομή που δίνεται προς χρήση συνιστά ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, καθώς εξυπηρετείται πλέον όλη η κεντρική και η βόρεια περιοχή της.

Στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου μεταβαίνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων της Κορινθίας και στη συνέχεια, τα σκουπίδια προωθούνται με πρες κοντέινερ στη μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη.

“Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, καλώντας τους δήμους να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που αφορά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Παρόντες σήμερα, στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες  του νομού μας Αθηνά Κόρκα, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγύης Τάσος Γκιολής, καθώς και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ