Π. Νίκας: ” Στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια των οινοποιών της Νεμέας να αναδείξουν τα ποιοτικά κρασιά που παράγουν”

Ο κλάδος του κρασιού  στο νομό μας και συγκεκριμμένα στη Νεμέα βρίσκει την στήριξη που χρειάζεται  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθεια του οινοποιητικού τομέα προκειμένου να προβάλει και να αναδείξει περαιτέρω τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται και στην περιοχή της Νεμέας.»

Ο κος Νϊκας παρέστη και μίλησε   την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο Δημαρχείο της Νεμέας, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, κατά την οποία παρουσιάστηκε και υπογράφηκε ο τροποποιημένος φάκελος για την δημιουργία ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για την ΠΟΠ “Νεμέα”.

Στόχο αποτελεί η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και η δημιουργία μιας κατηγορίας Premium όπου η νέα προσθήκη με νέο σήμα “Νεμέα Lions” ΠΟΠ θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια.

Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση Prowein στο Ντίσελντορφ, τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ του 3ου οδοιπορικού οινοτουρισμού, την παραγωγή από την Περιφέρεια υλικού προώθησης και προβολής κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ