Π. Νίκας: “Το τουριστικό περίπτερο στον Ισθμό είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση..”

“Ο Ισθμός αποτελεί την πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες” τονίστηκε μεταξύ άλλων, την Τετάρτη το βράδυ, σε ξενοδοχείο στους Αγίους Θεοδώρους, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εκεί στο πλαίσιο της γνωστοποίησης , παρουσία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Ισθμό της Κορίνθου.

“Η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό της Κορίνθου είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου”. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων,  απο τον κ. Νίκα , ενώ καταγράφηκε  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς σημειώνεται σημαντική προσέλευση μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η Περιφέρεια επιδιώκει και σχεδιάζει με αναφορά στον ποιοτικό τουρισμό -“στον τουρισμό του αύριο” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια εστιάζεται στην ανθρώπινη σχέση, τον πολιτισμό, την ποιότητα, το περιβάλλον, την γαστρονομία. Ακόμα, αναφέρθηκε στη σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην Κορινθία από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, οδικά έργα, αποκαταστάσεις μνημείων και χρηματοδότηση ανασκαφών, την πλήρη ανάπλαση του χώρους του Ισθμού κ.α.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της εκδήλωσης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καταδείχθηκε ότι έχει η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων, καθώς επέτρεψε την συλλογή και δυνατότητα επεξεργασίας πρωτογενούς υλικού από τους επισκέπτες στην κάθε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αξιοποιείται για την αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής, αλλά και την παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που επισημαίνουν οι τουρίστες.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here