Σάββατα, σχολικές εορτές , αργίες , σχολικοί περίπατοι θα καλύψουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων – Συλλαλητήριο σήμερα από μαθητές

Tην ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ζητούν οι μαθητές που διαμαρτύρονται σήμερα με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Την  ίδια ώρα η Υπουργός Παιδείας κάνει ακόμη μια φορά σαφές πως διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοικτά σχολεία και γι’ αυτό  αποφασίσθηκε πως οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Εν τω μεταξύ από σήμερα, Πέμπτη ξεκινά η υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας η τηλεκπαίδευση ξεκινά σήμερα από όλα τα σχολεία, με υποχρεωτική συμμετοχή και ο Διευθυντής καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ αποστάσεως πρόγραμμα , στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Μέχρι σήμερα τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρούσματος κοροναϊού ανέρχονται σε 162, εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600 , εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι σε σχολεία της Αττικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ