Σήμερα η ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Σχοίνο και τα Γεράνεια

φωτο από τη πρώτη σύσκεψη

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων προκειμένου να ανατεθούν οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα κάθε φορέα  για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στον Σχοίνο, ενώ  στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει δεύτερη τηλεδιάσκεψη.

Να θυμίσουμε πως για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη στις 25 Ιουνίου . Συγκεκριμμένα συζητήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές, όπως επίσης  θέματα που αφορούσαν στον καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης στη δρομολόγηση έργων και δραστηριοτήτων άμεσης αντιμετώπισης συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος  Γκιώνης. ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ. Ευάγγελος Γκουντουράς, ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Καλλίρης, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Δημήτριος Μακρίδης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ