Σήμερα η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη και της «Διώρυγας» Α.Ε για τον Ισθμό

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για το θέμα της διώρυγας στον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή και του Δ.Σ. της “Διώρυγα” Α.Ε.

«Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, μετά και το πρόσφατο γεγονός, της προσάραξης -προχθές Σάββατο 21 Νοεμβρίου- ενός φορτηγού πλοίου μέσα στην διώρυγα, λόγω κατάπτωσης μέρους των πρανών της», αναφέρει η Περιφέρεια και συνεχίζει: «Ως συνέπεια ανεστάλησαν οι διελεύσεις πλοίων μέχρι και  την Τρίτη το απόγευμα, λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.»

«Σύμφωνα με την εταιρεία “Διώρυγα Κορίνθου”, “η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του Βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση”.

Στην ίδια ανακοίνωσή της, η εν λόγω εταιρεία σημειώνει επίσης ότι προτίθεται “να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ