Σειρά συναντήσεων & επαφών είχε στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός. Σε ποιά θέματα επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις με τους Δημάρχους

Στην Κόρινθο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος στα γραφεία της Περιφερειακής μας Ενότητας είχε μία σειρά επαφών και συναντήσεων .

Ο Περιφερειάρχης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους της περιοχής, συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας, Κώστα Φρούσιο.

Το κύριο θέμα των συναντήσεων, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά , ήταν η συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων για τα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ). Τα έργα που θα ενταχθούν θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, αναπλάσεων, βελτιώσεων υποδομών και πράσινων παρεμβάσεων, με την Περιφέρεια να δίνει μεγάλη σημασία στην μελετητική ωρίμανση των έργων.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και συνεργάτες, καθώς επίσης και οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής,  Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης, Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιώργος Σπίνος και ο προϊστάμενος της ΕΥΔ ΕΠ, Αντώνης Ψαράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ