Σεισμοί: Επιταχυνσιογράφος έχει τοποθετηθεί και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία στο κτίριο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  συνεπικουρεί στην προσπάθεια του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταγραφή και παρακολούθηση της σεισμικότητας της ευρύτερης περιοχής του .

Όπως επίσης αναφέρει:”Το RASMON (Rio-Antirio Strong Motion Network) αποτελεί το μόνιμο δίκτυο επιταχυνσιογράφων του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λειτουργεί από το 1991 και είναι εγκατεστημένο γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Αποτελείται από δεκαπέντε (15) επιταχυνσιογράφους, Kinemetrics K2 (24-bit) και Kinemetrics ETNA (20-bit). Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω dialup/ISDN και του Σύζευξις.

Εκτός από την καταγραφή της σεισμικότητας, το δίκτυο RASMON συμβάλει στη διερεύνηση του πολύπλοκου σεισμοτεκτονικού καθεστώτος της περιοχής. Επιπλέον, τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελέτες απόσβεσης της ισχυρής σεισμικής κίνησης και τοπικών εδαφικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος συμμετέχει (από το 2011) στο Δίκτυο Επιταχυνσιογράφων Rasmon με έναν επιταχυνσιογράφο που έχει τοποθετηθεί και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία στο κτίριο του Δήμου στο Ξυλόκαστρο.

Επίσης ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει στο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο HUSN με τον σεισμογράφο που βρίσκεται τοποθετημένος στην περιοχή του Θαλερού.

Επιλέγοντας τον σταθμό του Ξυλοκάστρου μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ