Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία

Τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής έχουν ξεκινήσει σε πιλοτική λειτουργία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα , πριν από λίγες ημέρες, η Υπουργός παρακολούθησε το πέμπτο κατά σειρά μάθημα σεξουαλικής αγωγής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά διαδικτυακά . Το ίδιο μάθημα παρακολούθησε και η Υφυπουργός  Ζέττα Μακρή και  η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Γκίκα.

Η Υπουργός και η Υφυπουργός απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τον κεντρικό στόχο τους που είναι να εφοδιαστούν οι μαθητές με δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες και δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού (δεξιότητες του 21ου αιώνα), καθώς και σχετικά με τις επιμέρους θεματικές που διδάσκονται ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο πιλοτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με σχεδιασμό να εφαρμοστούν στα σχολεία όλης της χώρας από το επόμενο σχολικό έτος, αναφέρει το Υπουργείο.

Στη συζήτηση οι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους από την πρώτη φετινή εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και για το συγκεκριμένο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Το πρόγραμμα της σεξουαλικής αγωγής περιλαμβάνεται στο θεματικό άξονα «Ζω Καλύτερα/Ευ ζην». Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αξιοποιούνται καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας, ενώ στρατηγική προτεραιότητα – παράλληλα με τη συστηματικότερη καλλιέργεια των δεξιοτήτων – είναι να ενισχυθεί η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, αλλά και να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε μεθοδολογίες εργαστηριακής προσέγγισης της διδασκαλίας. Τα Εργαστήρια οργανώνονται σε 4 θεματικούς κύκλους (Ευ ζην, Περιβάλλον, Κοινωνική Ενσυναίσθηση και Ευθύνη, Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία) και περιλαμβάνουν διάφορες επιμέρους θεματικές (ανά ηλικία), όπως π.χ. εθελοντισμός, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επιχειρηματικότητα, πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες κ.ά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ