Σε αναμονή έκδοσης ΦΕΚ ο Δήμος Κορινθίων για να καθιερωθεί η 25η Ιανουαρίου ως επίσημη τοπική εορτή

25 Ιανουαρίου 1822 -25 Ιανουαρίου 2022. Ο Δήμος Κορινθίων τίμησε την Τετάρτη την επέτειο για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακήρυξη της Κορίνθου ως “προσωρινή έδρα της διοικήσεως της Ελλάδος”, με απόφαση της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.

Οι Εκδηλώσεις του δήμου Κορινθίων έγιναν στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου .

Τα γεγονότα παρουσίασε σε μια καθηλωτική και μεστή ομιλία ο συγγραφέας και Πρόεδρος της εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων κ.Γιάννης Μπάρτζης.

“Ο λόγος μου δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός ενθουσιώδους πανηγυρικού. Προτίμησα το μοίρασμα της ιστορικής αλήθειας σύντομα και περιεκτικά, μοίρασμα γνώσης , τιμής, πίστης όπως τα Θεία δώρα της Εκκλησίας μας ! Οι Κορίνθιοι δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι γιατί εδώ πρωτοθεμελιώθηκε η οργάνωση και διοίκηση του ελληνικού κράτους!”, όπως τόνισε.

Έδωσαν το παρόν αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία του δήμου  , Αρχές του τόπου μας και  πολίτες. Ο δήμος Κορινθίων, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βρίσκεται σε αναμονή του ΦΕΚ που καθιερώνει την 25η Ιανουαρίου ως επίσημη τοπική εορτή, όπως ο ίδιος αναφέρει.  Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος είπε μεταξύ άλλων: “Για να έχουν μέλλον οι λαοί και τα κράτη, πρέπει να φροντίζουν την ιστορία τους!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ