Δήμος Κορινθίων: “Ψάχνουμε να βρούμε που βρίσκονται 569 σακιά με τροφές για τα αδέσποτα”. Τί δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας

“Aγνοούνται” 569 σακιά τροφών, των 25 κιλών έκαστο, που προορίζονταν για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Κορινθίων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής κ. Αναστάσιος Μποζίκης, στην ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τα όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, χθες το απόγευμα. 

Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Μποζίκης, ο Δήμος Κορινθίων έχει παραλάβει 401 σακκιά, ενώ ο προμηθευτής έχει εκδώσει παραστατικά για 970!

Από τα λοιπά ζητήματα που απασχόλησαν το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ξεχωρίζουν – βάσει των όσων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου – τα θέματα που αφορούν στο γήπεδο και το θέατρο της Κορίνθου, στην εκλογή εκπροσώπων του Δήμου στον φορέα υλοποίησης ενός ευρωπαϊκού προγράμματος προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στην εκλογή εκπροσώπων σε διάφορους άλλους φορείς και επιτροπές και στην επίλυση μιας εκκρεμότητας με ένα ανολοκλήρωτο έργο ανάπλασης παιδικής χαράς στον Κάτω Άσσο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μποζίκης στην ενημέρωσή του για τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο:

Τα δύο βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., εκτός ημερησίας διάταξης, αφορούσαν τη νομιμότητα του γηπέδου της Κορίνθου και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης της Κορίνθου, για το οποίο οι εξελίξεις είναι θετικές και την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί με ασφάλεια για τις εκδηλώσεις που θα κάνει κάθε σύλλογος.

Επίσης συζητήθηκε και ένα άλλο θέμα, το οποίο έφερε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αδέσποτων Ζώων και αφορά στις τροφές των αδέσποτων σκύλων. Το θέμα αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μποζίκης, θα είναι σε εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες “για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί”, καθώς ο Δήμος Κορινθίων έχει παραλάβει αυτή τη στιγμή 401 σακιά τροφών, όπως φαίνεται, ενώ ο προμηθευτής υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει και έχει εκδώσει παραστατικά για 970! “Δεν ξέρουμε που έχουν πάει τα υπόλοιπα σακιά, είμαστε σε διαδικασία έρευνας και θα έχουμε ενημέρωση την επόμενη φορά ή την μεθεπόμενη” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου. Διευκρίνισε επίσης ότι ο προμηθευτής δεν έχει πληρωθεί ακόμη κι ότι έχει κινήσει από την πλευρά του τις διαδικασίες για να εισπράξει την συμφωνηθείσα αξία της ποσότητας για την οποία εξέδωσε τα παραστατικά. Ανέφερε, τέλος, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό το μείζον ζήτημα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ότι το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ως τακτικό θέμα.

Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσαν στην εκπροσώπηση του Δήμου Κορινθίων στην Περιφερειακή Επιτροπή των Δήμων (στην Επιτροπή της Περιφέρειας). Εκλέχτηκαν 5 αντιπρόσωποι προερχόμενοι από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και 4 από την μειοψηφία. Συγκεκριμένα, από την πλειοψηφούσα παράταξη εξελέγησαν οι κ.κ. Παπαμελετίου Γεώργιος, Χατζής Μιχάλης, Μποζίκης Αναστάσιος, Μανωλάκης Δημήτριος και Παπαϊωάννου Ευάγγελος. Από την μειοψηφία είναι οι κ.κ. Νανόπουλος Βασίλειος, Κούρος Γεώργιος, Τσατσούλης Αθανάσιος και Πρωτοπαπάς Δημήτριος.
Εκλέχτηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Κορινθίων στον ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου σε συνδέσμους, επιτροπές του Δήμου και συλλόγους. Στον ΦΟΔΣΑ εκλέχτηκαν οι κ.κ. Πούλος Ανδρέας, Μανωλάκης Δημήτριος (από την πλειοψηφία) και Μπίτζιος Δημήτριος (από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή). Για τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών οι κ.κ. Τσέκουρας Ιωάννης και Χατζής Μιχάλης.

Το Δ.Σ. απασχόλησε επίσης η εκπροσώπηση του Δήμου Κορινθίων ως φορέα υλοποίησης του προγράμματος για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα η εκλογή προέδρου και ενός ακόμη εκπροσώπου του Δήμου στον φορέα. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου. Στην εκλογή του συγκεκριμένου προσώπου μειοψήφισε η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής καθώς και μία ακόμη παράταξη της μειοψηφίας. Η καταψήφιση του συγκεκριμένου προσώπου από την παράταξη της προηγούμενης Δημοτική Αρχής ερμηνεύτηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας ως “εκδικητική πράξη” και προκάλεσε αρνητικά και επικριτικά σχόλια εναντίον της, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κος Μποζίκης .

Όπως εξήγησε ο κ. Μποζίκης, το πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027 με 20 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην αστική ανάπτυξη και ειδικότερα σε θέματα τεχνικά (10 εκατ. ευρώ) και κοινωνικά (10 εκατ. ευρώ). Η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει σε κοινή γραμμή και κοινό μέτωπο με τον όμορο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν κι άλλοι φορείς, από τις ΔΕΥΑ και τον τουρισμό.

Επιπλέον, στο Δ.Σ. συζητήθηκε και το θέμα της εκτέλεσης ενός έργου ανάπλασης στην περιοχή του Κάτω Άσσου και συγκεκριμένα μιας παιδικής χαράς. Η εκτέλεση του έργου αυτού έχει ξεκινήσει εδώ και 18 μήνες αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο. Η προθεσμία που είχε στη διάθεσή του λήγει και αποφασίστηκε να τού δοθεί μία ακόμη παράταση, η δεύτερη και τελευταία, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2024.

Η απόφαση για την παράταση δεν ελήφθη με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς μειοψήφισε ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών”, λέγοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί άλλη παράταση διότι έχουν περάσει ήδη 18 μήνες και το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δώσει αυτή τη δεύτερη παράταση και όχι άλλη, ευελπιστώντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Αν δεν δινόταν η παράταση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μποζίκης, η διαδικασία για την εκτέλεση του έργου θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή, με συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, δύο ετών τουλάχιστον.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ