Σε συνθήκες Μαρτίου με Lockdown επιστρέφει η Ελλάδα από το Σάββατο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου η Ελλάδα επιστρέφει  στο lockdown , όπως αυτό που ίσχυε τον  Μάρτιο. Επιβάλλεται δηλαδή ένα καθολικό lockdown όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η ύστατη προσπάθεια να  αναχαιτιστεί η πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν  , κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας για τα οποία άμεσα θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση, ενώ  τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα είναι ανοιχτά, καθώς και τα σχολεία της ειδικής αγωγής. Καθολική όπως είπε θα είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν μπορώ να αναλάβω να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον αυτά τα μέτρα, τις επόμενες 3 εβδομάδες, εφαρμοστούν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την πορεία». «Ξέρω ότι υπάρχει στεναχώρια, ανησυχία, φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός επιστρέφουν τα SMS γι τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ ανοιχτά θα είναι τα σουπερμάρκετ. Παρέπεμψε, μάλιστα, στις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την εξειδίκευση των μέτρων.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει φόβος. Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός λίγο πριν ανακοινώσει τα οριζόντια μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ