Σημεία της τοποθέτησης του Βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή

Στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης μομφής , στην πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός,  μεταξύ άλλων ανέφερε:
“…. Η λέξη «μεταρρυθμίσεις» όταν ακούγεται από τη ΝΔ είναι εφιάλτης για τον κόσμο. Ξήλωμα κοινωνικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, απευθείας αναθέσεις και μετακλητοί, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αισχροκέρδεια, υπερκέρδη σε λίγους, φτωχοποίηση για τους πολλούς, πρώτη κατοικία στο «σφυρί».
– Έξω από τον Άρειο Πάγο ο κόσμος διεκδικεί τα αυτονόητα, να εφαρμοστεί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 για τα funds, με τις δικλείδες και την προστασία των πολιτών και όχι ο δικός σας που ξήλωσε τα πάντα.
– Η τιμή από το χωράφι των αγροτών στο ράφι – για να μιλήσω για την περιφέρειά μου- είναι πέντε και έξι φορές επάνω. Αυτή είναι η κατάσταση. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις σας…
– Λέτε ότι το κράτος δικαίου επί ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώθηκε. Καμία συνοχή με αυτά που έλεγαν το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά όργανα, για νομοσχέδια που εκσυγχρόνισαν τη χώρα και την ευθυγράμμισαν με τις πιο προοδευτικές και σύγχρονες διατάξεις αποκατέστησαν αδικίες και ενίσχυσαν το κράτος δικαίου.
– Συζητάμε για τις υποκλοπές, για τις παρακολουθήσεις και για όλες αυτές τις καταστάσεις που διασύρουν τη χώρα. Νιώθει κανείς πραγματικά ντροπή με αυτό που συμβαίνει, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, ένα σκάνδαλο, ένα έγκλημα για τη Δημοκρατία….
… Επί μέρες επιχειρείτε την αλλαγή ατζέντας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Υπάρχει όμως ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, η ανάγκη για κοινωνίες συνοχής, αλληλεγγύης και ισότητας και υπάρχει και η ανάγκη να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη ένα άλλο Σύμφωνο Μετανάστευσης….
…. Πριν από περίπου οκτώ χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ήταν για πρώτη φορά πραγματικότητα. Πολύ σύντομα, λοιπόν, μετά από αυτή τη νίκη οκτώ χρόνια πριν, θα γίνει το ίδιο και θα αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι με ολοκληρωμένο σχέδιο και ριζοσπαστικές προτάσεις θα κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ