“Αργοναύτης: “Ένα από τα πιο όμορφα σκακιστικά Σαββατοκύριακα μας άφησε και πάλι τις πιο γλυκιές αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες

Συνολικά 46 παιδιά το Σάββατο κι άλλα 36 την Κυριακή συναγωνίστηκαν σε ομαδικό και ατομικό σκάκι γρήγορου χρόνου στους αγώνες που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Κορίνθου “Ο Αργοναύτης” ο οποίος περιγράφει την διοργάνωση ως εξής: “Ένα από τα πιο όμορφα σκακιστικά Σαββατοκύριακα μας άφησε και πάλι τις πιο γλυκιές αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες στην “Ακαδημία” του Αργοναύτη. Συνολικά 46 παιδιά το Σάββατο κι άλλα 36 την Κυριακή συναγωνίστηκαν σε ομαδικό και ατομικό σκάκι γρήγορου χρόνου.

Με την πρωτοβουλία, οργάνωση, επιμέλεια και διαιτησία του προπονητή των σχολείων μας κ. Γ. Δάλλη και με τη συμμετοχή των τμημάτων  από τα σχολεία του κ. Θ. Νικολόπουλου, από Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Κορίνθου, το μικρό μίνι τουρνουά προετοιμασίας τελικά ίσως και να ξεπέρασε σε αριθμό συμμετεχόντων σχεδόν όλα τα προηγούμενα στις επίσημες διοργανώσεις.

Το Γυμνάσιο του Homo Educandus Αγωγή αλλά και τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος με δύο ομάδες  διαγωνίστηκαν λίγο πριν την επίσημη έναρξη των σχολικών πρωταθλημάτων. Τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος μας εξέπληξαν όχι μόνο για τις δύο ομάδες που ήρθαν, αλλά και γιατί η μία αποτελείτο μόνο από κορίτσια!!!!!!!!. Για την ιστορία, η εμπειρία του Homo Educandus Αγωγή κέρδισε, η Ά όμαδα των εκπαιδευτηρίων Απ. Παύλος ήρθε δεύτερη και η ΄Β τρίτη.

Στα μικρούλια μας είχαμε συμμετοχές από τα εξής δημοτικά

10ο Δημοτικό Κορίνθου

 5ο Δημοτικό Κορίνθου

 6o Δημοτικό Κορίνθου

Δημοτικό Πασίου (με δύο ομάδες)

Δημοτικό Περιγιαλίου

Homo Educandus Educandus Aγωγή

Νικητής των δημοτικών ήταν το 5ο Δημοτικό, στη δεύτερη θέση ήρθε το 10ο Δημοτικό και τρίτο το Homo Educandus Αγωγή.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και στο 28ο τουρνουά Ραπιντ του Αργοναύτη ένα ακόμα αξιέπαινο συμβάν μας ανοίγει το δρόμο της επιτυχίας.  Στο Β γκρουπ και με 20 συμμετοχές όλα τα μετάλλια αλλά και τις πρώτες 5 θέσης κατάταξης τις κέρδισαν κορίτσια.

Στην πρώτη θέση γενικής και αήττητη η Σταθοπούλου Μαρία απο τον Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης, ενώ δεύτερη το νέο μικρό μας διαμαντάκι η Σταθακοπούλου Ευαγγελία και τρίτη η Ιωάννα Κουνδουράκη. 4η Γενικής και πρώτο κορίτσι κατάταξης ήρθε η Γκόζιακα Μαργαρίτα, 5η γενικής και δεύτερο κορίτσι η Σταθοπούλου Αθανασία απο τον Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης ενώ τρίτο κορίτσι  ήρθε η Ζήκα Αιμίλια στην πρωτη της επίσημη συμμετοχή.

Στο Α Γκρουπ είχαμε και πάλι δυνατές μάχες, και τριπλή ισοβαθμία στα μετάλλια. Μετά την άρση των κριτηρίων, νικητής και κύπελλο ο Γιαλελής Κωνσταντίνος απο τον Α.Σ.Ο. Αιγιαλείας, δεύτερη θέση ο Αλεπουδέας Στέλιος και τρίτη θέση ο Αγγελόπουλος Παναγιώτης. Πρώτο κορίτσι ήρθε η Μαρκούτη Χριστίνα.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Δεπάστα, παίχτη του Ε.Ε.Σ Κορυδαλλού, που μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς και τους γονείς παιδιά και συλλόγους της Τρίπολης και της Αιγιαλείας για την συμμετοχή τους και πάλι στο τουρνουά μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ