Υλικά
Για τον σολομό
- 1 συσκ. Σολομός Φιλέτο Νορβηγίας Pescanova (2 φιλέτα σολομού 125 γραμ. έκαστο)
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
- Λίγο ξύσμα λάιμ
Για τα Μαριναρισμένα λαχανικά
- 1 ρίζα φινόκιο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 τρυφερό κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 λάιμ
- 150 γρ. ρόκα
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Αφήνουμε τον σολομό να ξεπαγώσει στην συντήρηση του ψυγείου.
Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού να στεγνώσουν τελείως.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για τον ψητό σολομό στο τηγάνι
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Βάζουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για 2 ½ λεπτά μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα.
Χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ½ λεπτά επιπλέον.
Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο.
Σερβίρουμε σε δυο πιάτα τις μερίδες σολομού με μαριναρισμένα λαχανικά.
Για τα μαριναρισμένα λαχανικά
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε μαντολίνο, το φινόκιο, το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
Τέλος προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την σαλάτα στα δυο φιλέτα σολομού.
Σερβίρουμε αμέσως.
Στα μαριναρισμένα λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε τρυφερή ωμή αλμύρα, αγγούρι, ραπανάκι ή ρέβα.
Argiro.gr.