Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφερειακής μας Ενότητας για την επιδείνωση του καιρού που έρχεται

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11-06-2023) και τη Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προετοιμαστεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως και η Περιφερειακή μας Ενότητα. Συγκεκριμμένα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ