Σπήλιος Λιβανός: «Στηρίζουμε τους 650.000 αγρότες μας, συνεχώς και τώρα στα δύσκολα»

Για την «ατμομηχανή» για μια πράσινη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη και όχι μόνο, μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σπήλιος Λιβανός  στο Α.Μ.Π, αναφερόμενος στον αγροδιατροφικό τομέα. Παράλληλα έκανε λόγο για οικονομική ευημερία, προστασία του περιβάλλοντος, βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και επισιτιστική ασφάλεια στο πλαίσιο συζήτησης που διεξήχθη στο Regional Growth Conference 2021.

Ο κ. Λιβανός μίλησε για τις 7 βασικές προτεραιότητες που θέτει το Υπουργείο στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Στρατηγικής που θα μετασχηματίσει το παραγωγικό μοντέλο για την αγροδιατροφή, ώστε να απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις της προστασίας του περιβάλλοντος, της επισιτιστικής επάρκειας, της διατροφικής ασφάλειας, της Υγείας των καταναλωτών, του διατροφικού πολιτισμού και της βιωσιμότητας.

«Στηρίζουμε τους 650.000 αγρότες μας, συνεχώς και τώρα στα δύσκολα. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας στεκόμαστε δίπλα τους, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για τη στήριξή τους, συνολικού ύψους περίπου 473 εκατ. ευρώ, και παράλληλα στηρίζουμε τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων», είπε και προσέθεσε: «Αναλογιζόμενοι την ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, προχωράμε σε σχετικές δράσεις. Πρώτιστο μέλημά μας σε αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί η διαχείριση των υδάτινων πόρων στην αγροτική καλλιέργεια, καθώς είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής μας. Μεταρρυθμίζουμε το πλαίσιο για τη λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και προχωρούμε στην υλοποίηση μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων».

Ο υπουργός μίλησε ακόμη , μεταξύ άλλων για τα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα, την ένταξη της ιδέας της αγροτικής παραγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, την εντατικοποίηση στους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και παραγωγών από νοθείες, παράνομες εισαγωγές και «ελληνοποιήσεις», την εξωστρέφεια της παραγωγής, καθώς και το στόχο να τεθεί στο επίκεντρο της αγροδιατροφικής πολιτικής η Ελληνική Διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ