Σπουδαία ανακάλυψη: Βρήκαν άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και ερείπια ιερού από έναν Αρχαίο ναό στα νότια της Αιγύπτου

Μία ακόμη σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο. Έφεραν στο φως ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και ερείπια ιερού από έναν Αρχαίο ναό στα νότια της χώρας. Όπως αναφέρει το in.gr (όπου και η φωτο),  την ανακοίνωση έκανε το αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων και βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, νότια του Καΐρου.

“Οι Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.

Βρέθηκε επίσης μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής.

Επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, με στόχο να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.

Το άγαλμα είναι πολύ μικρότερο από την Σφίγγα στο συγκρότημα των Πυραμίδων της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα”, αναφέρει η ίδια πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ