Στην εμπιστοσύνη & την υποστήριξη εστίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Ισθμίας στην παρέμβαση για την φιλία από τον “Δίολκο”

Χθες ξεκίνησε η υλοποίηση της παρέμβασης με θέμα «Κάθε μέρα φίλοι» στους μαθητές και της μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Ισθμίας.

Στα πλαίσια της συζήτησης για τη φιλία και την αξία της, αναδείχθηκαν δυο κεντρικά θέματα, στα οποία και εστίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως αναφέρει ο “Δίολκος” που υλοποιεί τις παρεμβάσεις:

📍Εμπιστοσύνη: Οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν για τη σημασία της εμπιστοσύνης στις φιλικές σχέσεις και τις δυσμενείς συνέπειες της παραβίασής της. Ακολούθως, αναδείχθηκε η αξία της ειλικρίνειας και του αυθεντικού μοιράσματος των σκέψεων και των συναισθημάτων απέναντι στα φιλικά πρόσωπα ως προστατευτικών παραγόντων για τη διατήρηση αρμονικών φιλικών δεσμών.

📍Υποστήριξη: Οι νεαροί/νεαρές μαθητές και μαθήτριες σημείωσαν, ότι οι φίλοι καλύπτουν την πολύ βασική ανάγκη για υποστήριξη στις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

Συντονίστριες του Κέντρου πρόληψης “Δίολκος”: Αναστασία Μητσάκου & Ελένη-Μαρία Δήμου | Ψυχολόγοι-Επιστημονικά στελέχη Κ.Π. «Δίολκος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ