Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε τρεις τροπολογίες στο τομέα του

N1022

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου συμμετείχε ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος κατέθεσε τρεις τροπολογίες. Ο ίδιος σχολίασε: “Σε μια ουσιαστική διαδικασία και συζήτηση κι ένα Κείμενο θέσεων που έχει σαφές στίγμα και πρόσημο, κατέθεσα τρεις τροπολογίες – στον Τομέα μου – για την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και τις καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις, τον αποκλεισμό από την ιθαγένεια χιλιάδων ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται επί χρόνια στη χώρα και το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2019-2023 να μην προβάλει επαρκώς κυβερνητικές του παρεμβάσεις και νομοσχέδια, που ήταν εμβληματικά σε ζητήματα κράτους δικαίου, δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Οι τροπολογίες έγιναν δεκτές από την Επιτροπή.” και συμπλήρωσε: “Εισερχόμαστε, λοιπόν, στο διάστημα του προσυνεδριακού διαλόγου. Μια σημαντική ευκαιρία να αποτυπωθεί αυτό το στίγμα των θέσεων και στην πράξη, με το βλέμμα ΚΑΙ προς τα μέσα, με ενεργοποίηση και συμμετοχή των μελών ΚΑΙ προς τα έξω, με την κοινωνία, τους φορείς, τα κινήματα.

Με ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο και προτάσεις και με τρόπο που αρμόζει στις παραδόσεις κι αρχές μας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις κι αφορισμούς σε ανθρώπους εντός ή κι εκτός κόμματος, που το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλουν στην εσωστρέφεια και την κακή εικόνα στην κοινωνία.

Με αυτοπεποίθηση και καλή τεκμηρίωση, οφείλουμε να κάνουμε κτήμα της κοινωνίας και των συλλογικών φορέων της, τις θέσεις μας και να τις εμπλουτίσουμε πραγματικά από όσα μας πουν.

Όμως, για να γίνουν όλα αυτά και να μείνουν στα λόγια και τα κείμενα, πρέπει όλοι και όλες από την βάση ως την κορυφή, να σεβόμαστε και να λειτουργούμε με συλλογικότητα, συντροφικότητα και να υπάρχει ομαδική δουλειά και συντονισμός, χωρίς μπρος πίσω κι αντιφάσεις. Κι επειδή είμαστε σε ένα κρίσιμο και δύσκολο σημείο για την πορεία του κόμματος, με όσα προηγήθηκαν αλλά και με μια απογοήτευση στις τάξεις μας, αυτό είναι μονόδρομος.

Προσωπικές στρατηγικές, λογικές ανάθεσης ή εύκολη κριτική απέξω δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Χρειάζεται ενεργή συμμετοχή κι αξιοποίηση όλων των θεσμικών και μη επαφών μας, για να κάνουμε πιο δυνατή την παρουσία μας…” είπε μεταξύ άλλων ο κος ψυχογιός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ