Στην Κόρινθο και το Λουτράκι βρέθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης

Στην Κόρινθο (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Δημαρχείο, ΕΦΚΑ) και στο Λουτράκι (Δημαρχείο) βρέθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης . Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”  συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους , πραγματοποίησε συνάντηση στο Νοσοκομείο Κορίνθου με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και το Δ.Σ . της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο .

Τα κυριότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη , είναι:

“Υποστελέχωση σε ιατρικές ειδικότητες,45% ελλείψεις στην κάλυψη οργανικών θέσεων. Υποστελέχωση στη νοσηλευτική υπηρεσία. Θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ασκήσει πίεση στην κεντρική εξουσία για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

– Υποστελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (μόνο ένας ειδικός γιατρός ανά βάρδια). Χρειάζεται να γίνει αυτόνομο τμήμα επιεγόντων περιστατικών με επαρκή στελέχωση.

-Εργασιακή ανασφάλεια στο επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κλπ προσωπικό).

-Μαζικές παραιτήσεις ιατρών μετά από συνεχείς μετακινήσεις και εξαντλητικές εφημερίες.

-Έλλειψη φυσικοθεραπευτών και εξοπλισμού σε Νοσοκομείο και Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

-Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και κινητών μονάδων ΕΚΑΒ ,με δεδομένη την όλο και αυξανόμενη πληθυσμιακή κάλυψη του νομού λόγω τουριστικής κίνησης από άνοιξη έως φθινόπωρο .

-Καθήλωση ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου όπως η διαμόρφωση των ΤΕΠ, η αναμόρφωση των μαγειρείων .Γενικότερα καθυστερήσεις στην δημιουργία φακέλων διεκδίκησης έργων.

-Επικείμενη απόλυση από κυβερνητικής πλευράς εργαζομένων ΣΟΧ με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στους τομείς της σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης και πρόθεση για ανάληψη των κομματιών αυτών από εργολάβους.

-Τεράστιες ανάγκες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού (διάβρωση κτιρίου που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα), ανάγκη ελέγχου αντισεισμικής προστασίας .”

Ο κος Μάκαρης συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ