Στη Δήλο για τη 4η Παγκόσμια Συγκέντρωση του Alpha Mission ο Χρίστος Δήμας. “Το νησί από την εποχή της Αρχαιότητας, προσέλκυε ανθρώπους από όλο τον τότε γνωστό κόσμο…”

Στη Δήλο, το μικρό αυτό νησί των Κυκλάδων με την πολύ σημαντική Αρχαία ιστορία, βρέθηκε χθες ο Χρίστος Δήμας. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού παρέστη στη 4η Παγκόσμια Συγκέντρωση του Alpha Mission εκεί όπου, όπως αναφέρει ο συμπολίτης μας πολιτικός, «Τεχνολογία του διαστήματος, καινοτομία, κλιματική κρίση και πολιτισμός ήταν το αντικείμενο της 4ης Παγκόσμιας Συγκέντρωσης του Alpha Mission όπου διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες μας μίλησαν για την άμεση σχέση και αλληλεπίδραση τους.

Οι νέες τεχνολογίες και η εξέλιξη της επιστήμης είναι τα βασικά εργαλεία που διαθέτει η ανθρωπότητα για να εξασφαλίσει την πρόοδο της και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Δεν είναι όμως μόνο αυτά καθώς η σοφία των προγόνων μας – AI Ancestral Intelligence-, οι ρίζες και η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι που μας εμπνέουν και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη στο πλανήτη μας.

Ο πολιτισμός και οι δημιουργικές τέχνες έχουν όμως έναν ακόμα πρόσθετο ρόλο καθώς είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να περάσουμε το μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη κλιματική κρίση.

Η Δήλος, ήδη από την εποχή της Αρχαιότητας, προσέλκυε ανθρώπους από όλο τον τότε γνωστό κόσμο, όπου βρίσκονταν εδώ και ανέλυαν τα σημαντικά ζητήματα της εποχής. Το Φόρουμ στοχεύει να αναδείξει πως η μυθολογία, η τέχνη και η τεχνολογία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναγέννηση του πλανήτη μας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προκλήσεις που μας επιφυλάσσουν οι νέες διαστημικές ανακαλύψεις.

Συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, εμπνευστή της πρωτοβουλίας και επικεφαλής του World Human Forum».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ