Στη χώρα βρίσκονται τα πρώτα 1.000.000 self tests για να διανεμηθούν στα φαρμακεία

Στη χώρα μας βρίσκονται από το Σάββατο, σύμφωνα με τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε ,  τα πρώτα 1.000.000, self tests. Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασισθεί , θα παραδοθούν από την Τρίτη στα φαρμακεία, ενώ στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.  Πριν την διανομή θα αποθηκευτούν σε τρεις μεγάλες αποθήκες .

Η προτεραιότητα θα δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς τα self-test αποτελούν βασικό εργαλείο για να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία. Κατόπιν θα γίνει η  διάθεση στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος στους άνω των 67.

Τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία . Μέσα στην  συσκευασία  θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.

Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ