Στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι ψηφοφόροι της Κορινθίας. Από πού μπορείτε να μάθετε που ψηφίζετε

Στις κάλπες εδώ και λίγη ώρα για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι ψηφοφόροι της Κορινθίας .

Το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες προετοίμασαν και προώθησαν το εκλογικό υλικό (κάλπες, σάκους με εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια και τις ειδικές συσκευές μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT) στους οικείους Δήμους της κάθε Εκλογικής Περιφέρειας. Το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για ό,τι άλλο απαιτηθεί για την διενέργεια των Εκλογών καθώς και για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, απόψε το βράδυ. .

Στην δική μας εκλογική Περιφέρεια υπάρχουν 266 εκλογικά τμήματα όπου μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι.

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψηφίων σημειώνοντας έως τέσσερις (4) σταυρούς παραπλεύρως του ονόματος τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Δικαίωμα ψήφου στις Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 έχουν οι πολίτες, Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων ως και την 31η Δεκεμβρίου 2007 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, υπό την προϋπόθεση ότι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι την 30η Απριλίου του 2024 και περιλήφθηκαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Όσοι επιθυμούσαν να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο εγγράφηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έως τις 29 Απριλίου 2024.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις» οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν.

ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

2741360629, 2741360639, 6945461436

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ