Στις 31 Ιουλίου 2024 στη δημοσιότητα στοιχεία χιλιάδων μεγαλοoφειλετών της Εφορίας και του ΕΦΚΑ

Δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, προκειμένου να εξοφλήσουν ή να τακτοποιήσουν σε δόσεις τις οφειλές τους. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα δημοσιοποιήσει λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούν υπέρογκα ποσά στην Εφορία.

Οι λίστες με τα ονόματα και τα ακριβή ποσά των οφειλών των συγκεκριμένων φορολογουμένων θα επικαιροποιηθούν μέχρι την  31η Ιουλίου 2024 και τότε θα δημοσιοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι  δίνεται ένας μήνα επιπλέον χρονικό περιθώριο στους οφειλέτες αυτούς, πέραν του περιθωρίου των 25 ημερών που έχουν ήδη μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να εξοφλήσουν ολοσχερώς ή μερικώς ή να τακτοποιήσουν σε μηνιαίες δόσεις μέσω πάγιων ρυθμίσεων τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τις φορολογικές αρχές και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσοι εκ των οφειλετών αυτών δεν προχωρήσουν στην μερική ή ολική εξόφληση ή στη ρύθμιση των οφειλών τους, ώστε αυτές να μηδενιστούν ή να πέσουν κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ πάνω από το οποίο ισχύει το μέτρο της δημοσιοποίησης των στοιχείων τους, θα δουν τα ονόματά τους ή τις επωνυμίες τους στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής (www.aade.gr) στις 31 Ιουλίου 2024.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ