Στον Χρήστο Πρωτόπαπα η ανώτερη παγκόσμια αναγνώριση από την Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στην Καστοριά συναντήθηκαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και Φορείς της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της 33ης Αμφικτιονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου.
Το συνέδριο, αναφέρει το δελτίο Τύπου, διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς (ΣΕΑ Ν. Καστοριάς, ΣΕΑ Μεσοποταμίας Καστοριάς και Σύλλογος Αιμοδοσίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ν. Καστοριάς «Η Μελωδία της Καρδιάς») σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Καστοριάς.

Σημαντική και ύψιστου συμβολισμού στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρασημοφόρηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) κ. Χρήστου Πρωτόπαπα με το μετάλλιο «Τάγμα για τη Διεθνή Αξία του Αίματος».
Το μετάλλιο αυτό αποτελεί την ανώτερη παγκόσμια αναγνώριση από την Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας (IFBDO-FIODS) και απονεμήθηκε στον Πρόεδρό μας για τις εξαιρετικές του υπηρεσίες στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας την τελευταία 40ετία, αναφέρει το Δ.Σ .

Και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κορινθία για τον Ξυλοκαστρίτη Πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξυλοκάστρου “Οι φίλοι της ζωής” 
Η λαμπρή Τελετή Λήξης έλαβε χώρα στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας της Καστοριάς με πλήθος Λαμπαδηδρόμων. Η « Φλόγα της Αγάπης» έφτασε με οκτάκωπο του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στο χώρο του πύργου κωπηλασίας και παραδόθηκε στους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριάς, που ανέμεναν εκεί.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» και έκλεισε με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Θεολόγου Ζώτου, ο οποίος ανέφερε ότι «η φλόγα ταξίδεψε από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα προσελκύοντας χιλιάδες νέους στη μεταφορά του μηνύματος «Δώσε Αίμα, Σώζει Ζωές. Χθες κατέληξε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς και σηματοδοτεί την έναρξη της 33ης Αμφικτιονίας των Συλλόγων και Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ