Στοχευμένες παρεμβάσεις και σημαντικά συμπεράσματα κατά την διάρκεια της διαδικτυακής  εκδήλωσης  των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για την πλατφόρμα Access2Markets και τις εξαγωγές

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με την συμμετοχή της Ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σχετικά με την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την διευκόλυνση των εξαγωγών, με όνομα Access2Markets.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης  ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, (όπως έχουμε ήδη γράψει),  ο Βουλευτής της ΝΔ Λακωνίας, κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας, κ. Κρητικός Νεοκλής, η Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμέρους Επιμελητηρίων. Έκαναν  στοχευμένες παρεμβάσεις  όπως  και άλλοι συμμετέχοντες- επιχειρηματίες της Περιφέρειας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέδειξε την σημασία των ελληνικών εξαγωγών και την συμβολή τους στην ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας ειδικά μετά την ολέθρια επέλαση της πανδημίας. Υποστήριξε ότι οι Έλληνες εξαγωγείς θα πρέπει να εφοδιαστούν με εργαλεία και όσο περισσότερο γνώση για την διευκόλυνση και την ανάπτυξη των εξαγωγών σε νέες αγορές.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην εμπορική πολιτική των εξαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναθεώρηση της μετά από δημόσια διαβούλευση έξι μηνών λόγω γεωπολιτικών λόγων και φυσικά των συνεπειών της πανδημίας. Εξήγησε ότι η εμπορική πολιτική της Ευρώπης θα είναι προσανατολισμένη σε δύο βασικούς πυλώνες αναπτυξιακής στρατηγικής, στην πράσινη συμφωνία και στην ψηφιακή αναβάθμιση. Επισήμανε ότι η αναθεωρημένη αυτή πολιτική βασίστηκε στην εξωστρέφεια, στην βιωσιμότητα και στην προάσπιση των Ευρωπαϊκών ιδεωδών και αρχών.

Στην συνέχεια η κα Ασημακοπούλου έκανε μια αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει την μεγαλύτερη επιχορήγηση που πήρε ποτέ, συνολικά 72 δισεκατομμύρια για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα με την κα Ασημακοπούλου να επισημαίνει ότι βρίσκεται στην διάθεση όλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να εξάγουν ή που χρειάζονται την βοήθεια της.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή για την πολύτιμη παρουσία της καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την ενεργή συμμετοχή τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ