Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με θέμα τον Απόστολο Παύλο ο Δ. Πτωχός. “Αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για εμβάθυνση και αναστοχασμό πάνω στην προσωπικότητα και το έργο του..” ανέφερε ο Περιφερειάρχης

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πτωχός ανέφερε μεταξύ άλλων πως : «Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει αναδείξει σημαντικά επιστημονικά και θεολογικά ζητήματα, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Το σημερινό Συνέδριο αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για εμβάθυνση και αναστοχασμό πάνω στην προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου, του ακούραστου ποιμένα και διδάσκαλου».

Επίσης, στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην κοινωνία μας, σημειώνοντας: «Με την διακονία της, προσφέρει στήριξη στους αδύναμους, ενθάρρυνση στους πνευματικά αναζητούντες και βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Η Εκκλησία μας συνεχίζει το έργο του Αποστόλου Παύλου, προωθώντας τις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονύσιο, παρουσία και του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο παρακολούθησαν, επίσης, από πλευράς Περιφέρειας, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ