Στο Καϊρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα έχει αλλεπάλληλες  συναντήσεις  στη φίλη χώρα Αίγυπτο

Οι σχέσεις της χώρας μας με την Αίγυπτο είναι πολύ καλές έως εξαιρετικές και το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Κάϊρο θα το επιβεβαιώσει. Ο κος Μητσοτάκης θα συναντηθεί  με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντελ Φαταχ Αλ Σίσι , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,  αυτό που επιδιώκουν και οι δύο πλευρές είναι «η συνεργασία με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και της καλής γειτονίας, που προωθεί και διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».  Επίσης αναμένεται να συζητήσουν και για περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτό της επίτευξης πολιτικής λύσης στη Λιβύη, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διαδικασίας του Βερολίνου. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για συνεργασία στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα και στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα , μετά τη συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ( στις 15:00 ) με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι , στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου στις !8:45 θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ