Στο “κόκκινο” από σήμερα η Αργολίδα μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσεται από σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η Αργολίδα, ενώ παρατείνεται στη Μεσσηνία μέχρι και τις 16 του μήνα η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων.

Αυτό γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση και έκανε γνωστό χθες η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι τα μέτρα που ισχύουν σε Αργολίδα και Μεσσηνία -όπως επίσης στις Π.Ε. Ευρυτανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας- είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους Υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ