Στο σπίτι τους θα παραλαμβάνουν όλοι οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις τα φάρμακά τους

Στο σπίτι τους θα παραλαμβάνουν οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις τα φάρμακά τους. Αυτό προβλέπει  απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Πιο αναλυτικά η κατ’ οίκον διανομή των ακριβών φαρμάκων αφορά τις παρακάτω παθήσεις:

Πνευμονική υπέρταση,

Κυστική ίνωση,

Θαλασσαιμία,

Δρεπανοκυτταρική αναιμία,

Νόσος κινητικού νευρώνα

Η διαδικασία θα γίνεται μέσα από τον ΕΟΠΥΥ και αφορά τα παραπάνω 5 σοβαρά νοσήματα. Ήδη πάντως είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό η αποστολή φαρμάκων για τη Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά και για ογκολογικούς ασθενείς, αλλά μεμονωμένα και όχι για το σύνολο των πασχόντων.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση πρόκειται για ακριβά φάρμακα, για τα οποία μέχρι πρότινος οι ασθενείς ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν σε ουρές έξω από τα φαρμακεία του Οργανισμού προκειμένου να τα παραλάβουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αποστολή των φαρμακευτικών σκευασμάτων κατ’ οίκον είναι η προηγούμενη ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης από τον ασθενή στην πλατφόρμα της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης .

Ο χρόνος παράδοσης των φαρμάκων κατ’ οίκον θα κυμαίνεται από 2 έως 5 εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία εκτέλεσης της συνταγής αναλόγως των συνθηκών συντήρησης του φαρμάκου και του τελικού προορισμού, με την επιφύλαξη τυχόν καθυστερήσεων λόγω αργιών, αποστολών σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές, έκτακτων καιρικών συνθηκών, απεργιών και οποιουδήποτε άλλου λόγου ανωτέρας βίας.» (ΗΔΙΚΑ).

(πηγή: ethnos.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ