Στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας μπορούν να συμμετάσχουν κορινθιακές επιχειρήσεις . Η πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1 – 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτό θέλει να συμμετέχει , όπως και άλλες φορές, η Περιφέρεια Πελοποννήσου . Στόχος της  μέσω της παρουσίας της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις και φεστιβάλ, να προβάλει και να προωθήσει προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, να ενισχύσει το εμπόριο και τις εξαγωγές και να συμβάλλει στη διεύρυνση των συνεργασιών.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ θα λάβει χώρα και το 14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας με θέμα “Χαρακτηρισμός και αυθεντικότητα των προϊόντων της μέλισσας”, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ Δήμητρα και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

“Το εν λόγω Φεστιβάλ αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό στον τομέα του ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες στις τελευταίες διοργανώσεις. Ο εκθεσιακός χώρος καλύπτει 5.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ και φέτος έχουν προγραμματιστεί καινούργιες δράσεις και καινοτομίες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας αποτελεί μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, τη σημαντικότερη του μελισσοκομικού τομέα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει στόχο την προβολή και προώθηση του ελληνικού μελιού και των προϊόντων μέλισσας στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, ενώ παράλληλα αποτελεί τόπο για σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Γνωστοποιεί παράλληλα ότι θα καλύψει το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 20. Το κόστος που επιμερίζεται για τους συμμετέχοντες ανέρχεται σε 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και με γνώμονα την ανάγκη εκπροσώπησης, κατά το δυνατό, περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 271 0 233981.” αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ