Στο 5ο Συνέδριο των “Sm@rtCities”ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανέπτυξε την στρατηγική του Δήμου

«Η πανδημία είναι η ευκαιρία που έχουμε για να μετασχηματίσουμε τους δήμους ψηφιακά», τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατά τη διάρκεια του τριήμερου διαδικτυακού Συνεδρίου με θέμα “Sm@rtCities”, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα. Ο κος Νανόπουλος ανέπτυξε την στρατηγική του δήμου Κορινθίων για τον εκσυγχρονισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις καλές πρακτικές, τις καινοτομίες και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την αστική, τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του δήμου αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ακόμα έκανε λόγο για την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, μέσα από την πανδημία να βρουν νέες – έξυπνες λύσεις εξυπηρέτησης οριοθετώντας και ξεκινώντας μια ευρύτατη αλλαγή στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Όπως είπε:  «Οι απαιτούμενες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο και κάθε Πόλη να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει στην ψηφιακή της ανάπτυξη, βασίζοντας την όλη διαδικασία στο πλαίσιο της κοινωνικής και συλλογικής οικονομίας. Ένας τέτοιος μηχανισμός έχει τη δύναμη να βελτιστοποιήσει τη δομή και να επιφέρει σημαντικές ποιοτικές αλλαγές σε μια πόλη, εξασφαλίζοντας το παρόν και παρέχοντας ευοίωνο μέλλον τους πολίτες» .

Παράλληλα ανέπτυξε τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών, παρουσιάζοντας εργαλεία όπως τα 5G, το InternetOfThings, τις υπηρεσίες MobileServices.

« Πρέπει να οραματιστούμε έναν πιο έξυπνο, πράσινο, κατοικήσιμο και βιώσιμο τρόπο ζωής! Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα αυτή με τον πλέον ηχηρό τρόπο αφού οι λεγόμενοι «παλιοί τρόποι» δεν μπορούν πλέον να αποδώσουν. Ως δήμος Κορινθίων έχουμε ήδη ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό διευρύνοντας την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως αυτό των SmartCities,  συνάπτοντας δεσμούς με πόλεις που έχουν εμπειρία και ανάλογους στόχους, αποκτώντας πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία που επιτρέπουν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.   Συνεχίζουμε με συμμάχους τις υπηρεσίες, κυρίως όμως με συμμάχους τους πολίτες μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ