Συγκινητικό μήνυμα Περιφερειάρχη στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων : «Μας ενώνει το άδικο αίμα που δυστυχώς έχυσε το ίδιο χέρι..»

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, με αφορμή την 106η επέτειο μνήμης από το φριχτό αυτό γεγονός, που στοίχισε την ζωή σε 1.500.000 ανθρώπους. Το μήνυμά του μας κάνει γνωστό η Περιφέρεια:  Ο κος Νίκας είπε: «Είμαστε δύο αδελφά έθνη, μας ενώνει το άδικο αίμα που δυστυχώς έχυσε το ίδιο χέρι. Την δική σας μεγάλη σφαγή ακολούθησε η δική μας μικρασιατική καταστροφή και οι χαμένες πατρίδες».

“Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον πρόσφατο πόλεμο στον οποίον εναπλάκη η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ -“με τη στήριξη ή την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων χάθηκαν 5.000 νέοι άνθρωποι υπερασπίζοντας την πατρίδα τους, έπεσαν όλοι επάνω σας με αδιάφορες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης με συγκίνηση στάθηκε στην εικόνα που καθημερινά αντίκρυζε, κατά τη διάρκεια εκείνου του πολέμου, ανθρώπων να προσεύχονταν στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Φραγκόλιμνα-“ένα μνημείο κι ένας σταυρός που αποτελούν τιμή για την Καλαμάτα” όπως τόνισε ο Π. Νίκας.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ φέρνει και την αναγνώριση της γενοκτονίας, “όχι μόνο για εσάς, αλλά για όπου γίνονται γενοκτονίες και καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα” όπως δήλωσε , αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας αλλά και στους Αρμένιους του σήμερα που “106 χρόνια κρατούν τη σημαία ψηλά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ