«Συμβολική κίνηση επανεκκίνησης» του Ισθμού στο Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών

Ήταν ένα καλό βήμα για την «επανεκκίνηση» του Ισθμού, την τόνωση της περιοχής η εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 28 Αυγούστου δίπλα στο κανάλι, στον χώρο του ανανεωμένου Κέντρου Πληροφόρησης Τουριστών. Είναι πολύ σημαντικά και με βαρύνουσα σημασία τα λόγια  του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τόνισε, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων: «Είμαστε υποχρεωμένοι, την επόμενη φορά που θα έρθουμε, να έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί μόνο από το αποτέλεσμα μπορούμε να κριθούμε και όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις». Θέμα της εκδήλωσης, διοργανωτές της οποίας -με την ευκαιρία της έναρξης της μεταξύ τους συνεργασίας- ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου,  που έγινε παρουσία -μεταξύ άλλων- των Υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, ήταν “Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορονοϊού”.

«Ευρισκόμενος εδώ, δίπλα στην Διώρυγα  αισθάνομαι την ψυχή του Τρικούπη»

Ως “συμβολική κίνηση επανεκκίνησης” για δράσεις και έργα που θα αποφέρουν ουσιαστική τόνωση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής του Ισθμού, της Κορινθίας -αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικά- χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό: “Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, αλλά πορευόμαστε πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητές του. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να ανεβαίνουμε τα σκαλιά ένα -ένα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρέος μας είναι να ανεβάσουμε το όνομα Κόρινθος εκεί που του αξίζει και έχω την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε, με συνεργασία και σκληρή δουλειά. Η ελπίδα και η αισιοδοξία μου εκπηγάζει και από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής, αλλά και στην ποιοτική πολιτική εκπροσώπησή της, από αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους -με την ευκαιρία- τους ευχαριστώ για την παρουσία τους” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για τα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα η περιφερειακή Αρχή στα ζητήματα του τουρισμού, αλλά και στην προσπάθειά της να διαφυλάξει το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσει τις υπόλοιπες υποδομές, προκειμένου οι επισκέπτες της Περιφέρειας να έχουν ασφαλείς μετακινήσεις, εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά και δυνατότητα παροχής βελτιωμένων υπηρεσιών Υγείας.  “Ευρισκόμενος εδώ, δίπλα στην Διώρυγα -το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο της χώρας μας- αισθάνομαι την ψυχή του Τρικούπη” συνέχισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ειδικά για την περιοχή του Ισθμού και την Κορινθία γενικότερα σημείωσε ότι ήδη προγραμματίζονται, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα”, εργασίες για την στερέωση των πρανών της, έργο περί τα 18.000.000 ευρώ.

Την εκδήλωση, χαιρέτισαν, οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα” Γιώργος Ζουγλής, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ανέγνωσε ο ειδικός του σύμβουλος Χρήστος Πετρέας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, εμπειρογνώμονας σύμβουλος και διδάσκων σε θέματα τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ