Συνάντηση Δ. Πτωχού – Χρ. Ζερεφού. Προχωρά η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Συνάντηση με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή, Χρήστο Ζερεφό είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, για το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο προχωρά,  έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.  

Σε δηλώσεις του ο κος Πτωχός επεσήμανε ότι: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει προχωράμε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός μας υποστηρικτής, σύμβουλος και συνεργάτης είναι ο Καθηγητής, κ. Χρήστο Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική «ομπρέλα», να σημειώσουμε τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία».

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος, μέσω των εποικοδομητικών  συζητήσεων που είχαμε, μας έδωσε νέους ορίζοντες και νέες ιδέες. Στόχος μας είναι η υλοποίησή τους». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ